lunes, 28 de noviembre de 2016

I DESPRÉS DE TOT AIXÒ QUE HEM VIST, QUINES PROFESSORES VOLEM SER?

Totes dues iniciarem el Màster de Formació de Professorat amb la idea de l’escola basada en la nostra pròpia experiència com alumnes, en una època en la que tot i que ja hi havia noves tendències educatives, majoritàriament eren classes magistrals. Hem pogut veure gràcies a l’assignatura de Processos i Contextos Educatius que no és així, sinó que l’educació va més enllà.
Una foto publicada por Maribel Ramón (@mariwellra) el

            De tot això que hem pogut veure i que té un gran pes en l’educació d’avui dia destacaríem la importància d’incloure els següents punts i que mai hem d’oblidar d’utilitzar dins l’aula: les TIC, les metodologies innovadores a l’hora d’aprendre, l’aprenentatge basat en competències, i l’ús de l’avaluació com a motor de l’aprenentatge.
            En aquesta assignatura hem conegut de primera mà la importància que tenen les TIC dins l’aula. Hem treballat diverses plataformes i hem vist que cadascuna d’elles ofereix diferents possibilitats que podem aprofitar per a enriquir el procés d’aprenentatge; aquest mateix blog ens ha servit per fer un seguiment del nostre procés d’aprenentatge. De la mateixa manera que aquestes eines són les més importants avui dia, haurem de conèixer les plataformes que sorgeixin i considerar d’incorporar-les a les nostres classes.
            Les competències han d’estar presents dins l’aula, evidentment -i les hem de tenir sempre presents en les programacions d’aula que fem-, però el que hem de tenir ben clar és el tipus d’avaluació que en farem; ha de ser coherent amb allò que ensenyem i tenir una utilitat que vagi més enllà del fet de posar una qualificació numèrica a l’alumne. La nostra intenció és educar a nens i nenes per a que siguin competents en el seu dia a dia i membres d’una societat que, esperem, sigui cada cop millor.
            Com a antigues alumnes d’un sistema educatiu basat en classes magistrals, el que volem no és replicar el que nosaltres hem vist com a alumnes, sinó treballar constantment per millorar l’educació i formar part d’una educació inclusiva de qualitat. Per a aconseguir tot això no només tindrem en compte els elements educatius que s’han mencionat anteriorment sinó que continuarem formant-nos en el món de l’educació i assimilant els nous avanços educatius ja siguin noves metodologies o idees innovadores.
Una foto publicada por Marta GR (@mgrx93) el

            Seguidament us deixem un Thinglink que resumeix tot això del que hem estat parlant fins ara. Hi podrem veure diversos punts que il·lustren les característiques que ha de tenir un bon docent i que nosaltres mateixes pretenem d’incloure en el nostre dia a dia com a docents d’una educació de qualitat.


No hay comentarios:

Publicar un comentario